10. évfolyam

A gyökvonás azonosságai – memória játék

KERESÉS

Felhasználói leírás

MI A FELADATOD?

Párosítsd a gyökös kifejezést egyszerűbb alakjával!

HOGYAN HASZNÁLD AZ ALKALMAZÁST

A Lejátszás gomb () megnyomásával indítsd el a játékot! A memória kártyák hátoldalára kattintva a kártyák megfordulnak. A megjelenő lapokon gyökös kifejezéseket látsz és számokat. A kifejezések és egyszerűsített alakjaik alkotnak egy párt. A párok tagjaira egymás után kattintva találd meg a 8 párt! Minél kevesebb kattintással találod meg az összeset, annál ügyesebb vagy. A megjelenő Újra gomb () lenyomásával újra kezdődhet a játék.

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

Az alkalmazás egy adatbázisból véletlenszerűen választ 8 gyökös kifejezést és azok egyszerűbb alakját. A kifejezéseket letakarva jeleníti meg, mint egy memória játéknál.

A játékot a Lejátszás gomb () megnyomásával lehet elindítani, majd a párok tagjaira egymás után kattintva meg kell találni az összes párt. A megtalált párok az ablak jobb oldalán jelennek meg, az utolsó mindig a lista végére kerül. Ha 4-nél több párt találtunk, a csúszkával végignézhetjük őket. Ha mind a 8 párt megtaláltuk, az alkalmazás visszajelzést ad a teljesítményünkről. A megjelenő Újra gomb () lenyomásával újra kezdődhet a játék.