9. évfolyam

Halmazműveletek kikérdezése 2

KERESÉS

Felhasználói leírás

Vajon milyen műveletsorral fejezhető ki a besatírozott tartomány? Mindig ki lehet fejezni műveletekkel? Esetleg többféleképpen is kifejezhetők?

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

A nehézségi szint kiválasztható.

    • A felkínált válaszlehetőségek közül ki kell választani a megfelelőt.
    • Az Ellenőrzés gombra (  ) kattintva látható, hogy jó volt-e a válasz, ezután a „Következő feladat” feliratú gombra kell kattintani.
    • A lenti kis ábrán kipróbálható, hogy az egyes műveletsorok színezése mit eredményez.
    • Helyes eredmény esetén 1-gyel nő a pontszám, legfeljebb 10 pont érhető el.
    • gombbal elölről kezdhető a feladat.

Feladatok

  1. Válaszd ki, milyen nehézségi szinttel szeretnél dolgozni! „1.” esetén a legegyszerűbb megoldást kell felismerned, „3.” esetén pedig már összetettebb műveletsorok alapján is rá kell ismerned a besatírozott részre!
  2. Válassz színezést az „Új kérdés” gomb segítségével, majd keresd meg a helyes megoldást a felkínált lehetőségek között! Ha segít, az alsó kis ábra kattintgatásával nyomon követheted az egyes műveleteket, és aszerint választhatsz!
  3. Kattints az Ellenőrzés gombra (  ), és nézd meg, helyesen gondolkodtál-e, majd folytasd a „Következő kérdés”-sel! Összesen 10 kérdést kapsz, legfeljebb 10 pontot érhetsz el. (INFORMÁCIÓ: Ellenőrzéskor a helyes válasz zöld, a helytelen pedig piros színnel jelenik meg. A 10. kérdés után az elért pontok színe zöldre vált, ha legalább 7 pontot ért el a 10-ből, egyébként piros.)