2. évfolyam

2-es 4-es számjegyekkel szorzás - járművek

KERESÉS

Felhasználói leírás

Képzeld el, hogy őr vagy Magyarország egyik határátkelőhelyén! Járműveket engedsz be külföldről az országba, egyszerre legfeljebb nyolcat.
Helyezz járműveket a téglalapokba! Írd a képek alá, melyiknek hány darab kereke van! A kerekek számát fejezd ki összegalakban!

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

Kétkerekű és négykerekű járművek képei láthatók két sorban a rajzlap tetején, amelyek kurzorral mozgathatók. A képek alatt üres téglalapok jelentik a „határátkelőt”. Ide mozgathatók át a képek. Nem szükséges minden téglalapba járművet helyezni. A „Kész” gombra kattintva megjelennek a beviteli mezők. Ezekbe lehet beírni a járművek kerekeinek a számát. Azok a mezők üresek maradnak, amelyek fölött nincs jármű. Az "Összeg" mezőbe a kerekek összegét kell beírni. Az utolsó szám bevitele után a műveletet „Enter”-rel kell lezárni. Az Ellenőrzés gomb (  ) visszajelzést ad, és újabb feladat jelenik meg: "Fejezzétek ki az összeget szorzat alakban!" A mezők kitöltése után a tanulóknak lehetőségük van az ellenőrzésre. Újra gomb (  ) segítségével a képek az eredeti helyükre kerülnek és törlődnek a beviteli mezők értékei.