11. évfolyam

Egyenes irányjellemzői

KERESÉS

Felhasználói leírás

Olvasd le az ábráról az egyenes egy-egy irány- és normálvektorát! Határozd meg az iránytangensét! A megoldásod ellenőrizd! Az Újra gomb () megnyomásával kérhetsz új feladatot. (Ez a gomb csak akkor jelenik meg, ha a feladat minden kérdésére helyesen válaszoltál.)

Nézd meg az egyenes meredekségét! Pozitív vagy negatív a meredekség értéke? Ha nem sikerül elsőre leolvasnod a kívánt értékeket, válassz az egyenesen egy rácspontot! Olvasd le, hogy hány egységet kell jobbra, illetve fel- vagy lelépned, hogy az egyenesen ismét egy rácspontra kerülj.

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

Az Új egyenes gomb megnyomásával generálhatunk új feladatot. A Segítség gomb () megnyomása után megjelenik – kérés szerint – az egyenesnek egy-egy irány-, illetve egy normálvektora. Ha beírtuk az irányvektor, illetve a normálvektor egy-egy koordinátáját, automatikus visszajelzést kapunk a helyes válaszról (ilyenkor zöldre válik a beviteli mező háttere), amíg rossz választ kapunk, nem történik változás. Ha nem egész koordinátát szeretnénk beírni, tizedesvessző helyett a pontot használjuk!