11. évfolyam

Lineáris programozás 2

KERESÉS

Felhasználói leírás

Oldd meg a lineáris programozási feladatot!
A lineáris programozás segítségével megkaphatjuk, hogy limitált erőforrások esetén milyen végtermékekből hányat kell gyártanunk a legnagyobb profithoz.
Egyféle termék esetén triviális a megoldás, kétféle termék esetén síkban, háromféle esetén térben tudjuk könnyen szemléltetni a megoldást. Többféle termék esetén vektorokkal számolunk.
-
A paraméterek beállítása után meg kell nyomni a Lejátszás gombot (  ), utána már nem módosíthatóak. A három feltételnek megfelelő ponthalmazokat kell először beállítanod. Előbb a határoló egyenest helyezd el, majd a relációnak megfelelő félsíkra kattints.
Minden lépés után ellenőrizz (  )! Az egyenesek elhelyezését, k értékét és a megoldásokat tévesztés esetén javítanod kell. (Félsík választására csak egy lehetőséged van, ha elrontottad, a feladatot be tudod fejezni.) Az átláthatóság miatt a 4. és 5. feltételt nem jelöljük színezéssel, nem kell őket beállítani.
A könnyebb elhelyezéshez megjelenítheted a négyzetrácsot. Tetszőlegesen nagyíthatod, mozgathatod a rajzlapot, a Haza gombbal (  ) vissza tudod állítani a kezdő nézetet.

EMBED

Kérdések, megjegyzések, feladatok

  • LEHETSÉGES HÁZI FELADATOK
    Egy feladat önálló megoldása, az eredményről képernyőkép küldése.
  • TOVÁBBHALADÁSI LEHETŐSÉGEK
    KJ_177