11. évfolyam

Érintő – gyakoroltató 1

KERESÉS

Felhasználói leírás

Add meg a függvény adott pontjába húzható érintőjének egyenletét!

EMBED

Kérdések, megjegyzések, feladatok

Először válassz nehézségi szintet! Könnyű szint esetén 3-adfokú, közepes esetén 4-edfokú, nehéz esetén 5-ödfokú polinom érintőjét kell felírnod.
A beviteli mezőbe kell beírni az érintőt adó függvényt. Ezt követően megjelenik a rajzlapon a bevitt függvény görbéje. Ha javítani szeretnél, az Ellenőrzés gomb (  ) megnyomása előtt még megteheted, utána nem!
Ha jó érintőt adtál meg, zöldre színeződik a bevitt függvény görbéje, ha rosszat, pirosra. Rossz válasz esetén a helyes megoldás is megjelenik – zöld színnel.
A Tovább gombbal (  ) mehetünk a következő feladatra. Minden feladat véletlenszerű együtthatókat és konstanst ad –3-tól 3-ig, az érintő felírását –2 és 2 közötti egészeknél kérdezzük.
A panel jobb alsó sarkában láthatod, hány jó és hány rossz megoldásod volt eddig. A panel bal alsó sarkában levő újrakezdés gombbal (  ) lehet másik szintet választani, elölről kezdeni a feladatokat és a számlálást.
Ha megválaszoltál már legalább egy feladatot, a „Válaszok” jelölőnégyzetet bepipálva láthatod az összes eddigi feladatod, rá adott válaszod, és hogy jó vagy rossz volt-e. Ha egynél több válaszod volt már, akkor a csúszkával tudod kiválasztani, melyik feladatot és válaszod mutassa az alkalmazás.