8. évfolyam

Vektorműveletek

KERESÉS

Felhasználói leírás

Mozgasd a vektor végpontját vagy kezdőpontját a kért feltételnek megfelelően!

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

A kész és aktuális feladatok között szabadon válthatunk, ekkor minden a kiindulási helyzetébe kerül vissza. Ha beállította a diák a szerinte helyes megoldást, akkor az ellenőrzést a (  ) gombra kattintva végezheti el. Helytelen megoldás esetén addig próbálkozhat, amíg meg nem találja a helyeset. Az újrakezdés (  ) gombra kattintva elölről kell kezdeni a feladatsort. Újabb feladat gombja csak akkor jelenik meg, ha előzőt egyszer már jól megcsináltuk, vagy hibáinkat javítottuk. Összesen 6 feladatot kell megoldani.

Feladatok

  1. Mozgasd úgy az A és B pontokat, hogy az stack A B with rightwards arrow on top és az u with rightwards arrow on top vektorok egyenlőek legyenek!
  2. Mozgasd úgy B pontot, hogy az stack A B with rightwards arrow on top és az u with rightwards arrow on top vektorok egyenlőek legyenek!
  3. Mozgasd úgy A pontot, hogy az stack A B with rightwards arrow on topés az u with rightwards arrow on top vektorok egyenlőek legyenek!
  4. Mozgasd úgy az A pontot, hogy az stack O B with rightwards arrow on top és az u with rightwards arrow on top vektorok egyenlőek legyenek!
  5. Mozgasd úgy az E pontot, hogy az stack A E with rightwards arrow on top megegyezzen az stack A B with rightwards arrow on top és stack C D with rightwards arrow on top vektorok összegével!
  6. Mozgasd úgy az F pontot, hogy az stack O F with rightwards arrow on top megegyezzen az stack A B with rightwards arrow on top és stack C D with rightwards arrow on top vektorok összegével!