8. évfolyam

Nevezetes azonosságok gyakoroltatása

KERESÉS

Felhasználói leírás

Írd be az üres mezőbe, a négyzetre emelés utáni eredményt többtagú alakban (a program elfogadja a feladat változatlan beírását is jó megoldásként, de nem az a cél, hogy megkerüld az igazi kérdést). Az x2-et két módon tudod beírni. Vagy x^2 alakban (ebben az esetben magyar billentyűzet esetén az Alt Gr gomb és 3-as gomb egyidejű megnyomásával tudod létrehozni a „^” szimbólumot, angol billentyűzet esetén a Shift és 6-os gomb egyidejű megnyomásával), vagy x*x alakban. Az Ellenőrzés gombra (  ) kattintva azonnal leellenőrizheted magadat. Helytelen válasz esetén látni fogod, mi lett volna a jó megoldás.

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

A megoldásokat a téglalapba kell beírni. Az x2-et két módon írhatja be a felhasználó, vagy x^2 alakban (ebben az esetben magyar billentyűzet esetén az Alt Gr gomb és 3-as gomb egyidejű megnyomásával tudja létrehozni a „^” szimbólumot, angol billentyűzet esetén a Shift és 6-os gomb egyidejű megnyomásával), vagy x*x alakban.
A megoldás beírása után a tanuló ráklikkel a feladat mellett lévő sárga Ellenőrzés gombra (  ), azonnal visszajelzést kap: a helyes válasz zöld pipa, a helytelen piros X. Helytelen válasz esetén feltűnik a helyes válasz. Összesen 5 kérdés van, melyek értékelését folyamatosan látni lehet.
A bal felső sarokban lévő Újra gombbal (  ) újabb kérdéssor indítható.