8. évfolyam

Kéttagú összeg és különbség négyzetének gyakorlása 1.

KERESÉS

Felhasználói leírás

Írd be az üres mezőbe a négyzetre emelés utáni eredményt többtagú alakban (a program elfogadja a feladat változatlan beírását is jó megoldásként, de nem az a cél, hogy megkerüld az igazi kérdést). Az x2-et több módon tudod beírni. Megteheted, hogy a beviteli mező jobb oldalán lévő alfa (alpha) szimbólumra kattintasz, ekkor megjelennek különféle matematikai szimbólumok, melyek között megtalálod a 2-t, mint felső indexet. Beírhatod x^2 alakban is (ebben az esetben magyar billentyűzet esetén az Alt Gr gomb és 3-as gomb egyidejű megnyomásával tudod létrehozni a „^” szimbólumot, angol billentyűzet esetén a Shift és 6-os gomb egyidejű megnyomásával). Az „Ellenőrzés" gombra ( ) kattintva azonnal leellenőrizheted magadat. Helytelen válasz esetén látni fogod, mi lett volna a jó megoldás.

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

A feladatok egyszerűek, (xplus-or-minusb)2 alakúak.
A megoldásokat a téglalapba kell beírni. Az x^2-et több módon is beírhatja a felhasználó.
Megteheti, hogy a beviteli mező jobb oldalán lévő alfa (α) szimbólumra kattint, ekkor megjelennek különféle matematikai szimbólumok, melyek között megtalálható a 2, mint felső index. Beírhatja x^2 alakban is (ebben az esetben magyar billentyűzet esetén az Alt Gr gomb és 3-as gomb egyidejű megnyomásával tudja létrehozni a „^” szimbólumot, angol billentyűzet esetén a Shift és 6-os gomb egyidejű megnyomásával).
A megoldás beírása után a tanuló ráklikkel a feladat mellett lévő sárga „Ellenőrzés” gombra (  ), azonnal visszajelzést kap: a helyes válasz zöld pipa, a helytelen piros X. Helytelen válasz esetén feltűnik a helyes válasz.
Összesen 5 kérdés van, melyek értékelését folyamatosan látni lehet.
A bal felső sarokban lévő Újra gombbal (  ) újabb kérdéssor indítható.