7. évfolyam

3-mal osztható számok gyűjtése - játék

KERESÉS

Felhasználói leírás

Tudod az oszthatósági szabályokat? Vajon elég gyorsan tudod alkalmazni is őket?

Válaszd ki a nehézségi szintet, majd a síelő alak elmozdításával indítsd el a játékot. Feladatod, hogy összegyűjtsd a hárommal osztható számokat! Vajon meddig bírod a nehezedő módot?
A bal alsó sarokban lévő „Stop” gombbal leállíthatod a játékot, és újra kezdheted tetszőleges nehézségi szinten.

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

A feladat, hogy a diák elkapja a hárommal osztható számokat, és kikerülje a hárommal nem oszthatókat. Minden elkapott hárommal osztható szám 100 pontot ér, minden el nem kapott hárommal nem osztható szám 50 pontot ér. Ha a diák hibázik, életet veszít. Ha elveszíti az összes életét, a játéknak vége.
Mielőtt elindulna az alkalmazás, a diáknak választania kell 4 lehetséges mód közül:

-    Könnyű: 10 szám, 3 élet, lassú sebesség (1. szintnek felel meg)

-    Közepes: 15 szám, 3 élet, közepes sebesség (2. szintnek felel meg)

-    Nehéz: 25 szám, 3 élet, magas sebességű (4. szintnek felel meg)

-    Nehezedő: a könnyű szinttől egyre több számot kell elkapni, egyre nagyobb sebességnél. Az 5. szint után véget ér a játék. 

A mód kiválasztása után, illetve a nehezedő mód minden szintje után meg kell nyomni a „Lejátszás” gombot (lejátszás). Másik módot csak akkor tudunk választani, ha a választott nehézségű pályát (könnyű, közepes, nehéz) teljesítettük, vagy elfogyott az életünk. A síelőt a fejénél fogva tudjuk kijelölni és mozgatni. Az aktuális pálya a síelő mozdítása után indul. A bal alsó sarokban lévő „Stop” gombbal leállítható a játék, és újra kezdhető tetszőleges nehézségi szinten.