6. évfolyam

Négyszögek osztályozása 3. - trapézok

KERESÉS

Felhasználói leírás

A halmazábrán jelöld meg azoknak a trapézoknak a helyét, amelyek eleget tesznek a feltételeknek. Add meg a jelölő négyzetek segítségével a halmazábrának az összes olyan területét, amelyekbe a szöveges meghatározásnak megfelelő alakzatok kerülhetnek.

Tanácsok az interaktív alkalmazás használatához

A jelölőnégyzetekkel jelöld ki azt a tartományt vagy tartományokat, amelyek a kékkel kiemelt szöveghez tartoznak! Ha kész vagy, kattints a Tovább gombra ()! Jó válasz esetén  jelenik meg a szöveg mellett, rossz válasz esetén pedig . Ha minden feladattal végeztél, megnézheted a Mutat gombbal () a helyes megoldásokat, és összehasonlíthatod a te megoldásoddal. Az általad bejelölt tartomány zölddel, a jó megoldás piros csíkozással jelenik meg.

A panelen tizennyolc meghatározás következik egymás után, a rajzlapon pedig egy halmazábra látható. Az aktuális meghatározást kék téglalap jelzi. A halmazábrán jelölőnégyzetekkel tudjuk kiemelni azokat a tartományokat, amelyek a meghatározásnak eleget tesznek. Segítségként bekapcsolható a „Példák mutatása” gomb, amely egy-egy alakzatot helyez el a halmazábra megfelelő mezőjébe.

 

A munkalap teljes megjelenítéséért kattintson a „Teljes képernyő” ( ) gombra az oldal jobb felső sarkában!