Fizika (7-8.)

Áramköri elemek - Memóriajáték

KERESÉS

Felhasználói leírás

Áramköri elemek párosítása kapcsolási jelükkel – memória játék
AZ ALKALMAZÁS CÉLJA
Ismered az áramköri elemek jeleit? Keresd meg a párokat minél gyorsabban!
HOGYAN HASZNÁLD AZ ALKALMAZÁST?
Ha mérni szeretnéd a játékidődet, akkor a megfelelő jelölőnégyzet segítségével állítsd be az időmérést!
gomb megnyomásával indítsd el a játékot!
A memória kártyák hátoldalára kattintva a kártyák megfordulnak. A megjelenő lapokon áramköri elemeket és jeleket látsz. Egy áramköri elem és annak áramköri jele alkotnak egy párt.
A párok mindkét tagjára egyet kattintva találd meg a 8 párt! Minél kevesebb kattintással találod meg az összeset, annál ügyesebb vagy.
INFORMÁCIÓ: HOGYAN HASZNÁLD AZ ALKALMAZÁST?
LEHETSÉGES PÁROK
 
Az alkalmazás egy adatbázisból véletlenszerűen választ 8 áramköri elemet és azok áramköri jeleit. Az áramköri elemeket és jeleket letakarva jeleníti meg, mint egy memória játéknál.
A játékot a gomb megnyomásával lehet elindítani, majd a párok mindkét tagjára egyet kattintva meg kell találni az összes párt. (A többszörös kattintás kerülendő.) A Stop gomb a kattintási hibákból adódó kiakadásokat is megszünteti.
A megtalált párok az ablak jobb oldalán jelennek meg, az utolsó mindig a lista végére kerül. Ha 4-nél több párt találtunk, a csúszkával végignézhetjük őket. Ha mind a 8 párt megtaláltuk, egy mosolygó arcot kapunk jutalmul.
Ha a játékidőt mérni szeretnénk, akkor a játék indítása előtt a megfelelő jelölőnégyzet kiválasztásával az időmérés beállítható. Időmérés esetén 10 percünk van a párok megtalálására. 9:59-nél a játék véget ér és kapunk egy Lejárt az idő! üzenetet.